Hildebrandstraat 14 

5242 GE Rosmalen 

06-20406009 

073-5217753

b.vandermeer@home.nl

http://www.pesten.net

http://www.bobvandermeer.info

http://www.bullying.nl

 

header.jpg

Menu

Inloggen

Directie

Website pesten, geweld, psychosociale veiligheid voor directieleden van bedrijven en organisaties

Op dit moment wordt gewerkt aan de website www.expertisecentrumgeweld.nl.
Het format van deze site is als volgt:

  • De koepel van directieleden, bijvoorbeeld VNO/NCW, inventariseert bij haar leden vragen over pesten, geweld, psychosociale veiligheid of ongewenste omgangsvormen op het werk.
  • Uit deze vragen worden de minimaal 20 en maximaal 50 meest gestelde vragen geselecteerd, die daaropvolgend in groepen van 10 worden beantwoord. Bij elke 10 vragen en antwoorden worden ze ter goedkeuring voorgelegd aan VNO/NCW, waarna ze pas na goedkeuring van de koepel op de site worden geplaatst.
  • De vragen en antwoorden kunnen worden ingezien, maar niet worden gedownload. Dit om te voorkomen dat ze worden uitgeprint en daarna een eigen, niet meer te controleren, leven gaan leiden en werknemers de mogelijkheid geeft op de hoogte te komen van de werkwijze van directies.
  • Leden van de doelgroep hebben ieder een eigen inlogcode, loggen in en bestuderen de vragen en de antwoorden die met behulp van trefwoorden zowel op de vragen als de antwoorden op te vragen zijn, op welke manier directieleden zich op eenvoudige wijze kunnen professionaliseren.
  • De site wordt gemaakt en onderhouden door Europees Expertisecentrum voor Veiligheid (E2V2) in Rosmalen.
  • Per vraag en antwoord betaalt iedere directeur of voor hen VNO/NCW eenmalig een van te voren afgesproken bedrag, ex btw, welk bedrag iedere directuer op een van de rekeningnummers van VNO/NCW stort. Dit bedrag komt uit de professionaliseringsgelden van iedere directeur.
  • Dit bedrag stelt mij in staat om niet alleen mijn werk te kunnen blijven doen, maar ook om mijn kennis te kunnen overdragen en op deze manier op eenvoudige wijze het pestprobleem op het werk mede te helpen oplossen.
  • Als tegenprestatie vloeit 20% van de inkomsten, in de vorm van gratis workshops en andere professionaliseringsactiviteiten voor directieleden, weer terug aan VNO/NCW.

 

c Drs. B. van der Meer
Europees Expertisecentrum voor Veiligheid
p/a Hildebrandstraat 14
5242 GE Rosmalen
073-5217753/06-20406009
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.pesten.net 
www.expertisecentrumgeweld.nl