Hildebrandstraat 14 

5242 GE Rosmalen 

06-20406009 

073-5217753

b.vandermeer@home.nl

http://www.pesten.net

http://www.bobvandermeer.info

http://www.bullying.nl

 

header.jpg

Menu

Inloggen

Arbeidsinspectie

Website pesten, geweld, psychosociale veiligheid voor Arbeidsinspecteurs

Op dit moment wordt gewerkt aan de website www.expertisecentrumgeweld.nl.
Het format van deze site is als volgt:

  • Voor de leden van de doelgroep wordt op deze site een beveiligd intranet gemaakt, dat slechts door de leden van de doelgroep kan worden bezocht.
  • De koepel van een belangenorganisatie, in dit geval het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, inventariseert bij haar inspecteurs vragen over pesten, geweld, ongewenste omgangsvormen tussen werknemers in bedrijven en organisaties.
  • Uit deze vragen worden de minimaal 20 en maximaal 50 meest gestelde vragen geselecteerd, die daaropvolgend in groepen van 10 worden beantwoord. Bij elke 10 vragen en antwoorden worden ze ter goedkeuring voorgelegd aan de het ministerie van SoZaWe, waarna ze pas na goedkeuring van het ministerie op de site worden geplaatst.
  • De vragen en antwoorden kunnen worden ingezien, maar niet worden gedownload. Dit om te voorkomen dat ze worden uitgeprint en daarna een eigen, niet meer te controleren, leven gaan leiden en werknemers of werkgevers de mogelijkheid geeft op de hoogte te komen van de werkwijze van inspectie.
  • De inspecteurs hebben ieder een eigen inlogcode, loggen in en bestuderen de vragen en de antwoorden die met behulp van trefwoorden zowel op de vragen als de antwoorden op te vragen zijn, op welke manier de inspecteurs zich op eenvoudige wijze kunnen professionaliseren.
  • De site is gemaakt en wordt onderhouden door Europees Expertisecentrum voor Veiligheid (E2V2) in Rosmalen. Informatie hierover is te vinden in de rubriek CV, Bedrijfsleven. Deze rubriek staat op de eerste kolom verticaal op www.pesten.net.
  • Per vraag en antwoord betaalt iedere inspecteur eenmalig een van te voren afgesproken bedrag, ex btw, welk bedrag iedere inspecteur op een van de rekeningnummers van het ministerie stort. Dit bedrag komt uit de professionaliseringsgelden van iedere inspecteur.
  • Dit bedrag stelt mij in staat om mijn kennis te kunnen overdragen en op deze manier op eenvoudige wijze het pestprobleem op het werk mede te helpen oplossen.
  • Als tegenprestatie vloeit 20% van de inkomsten, in de vorm van gratis workshops en andere professionaliseringsactiviteiten voor inspecteurs, weer terug naar het ministerie van SoZaWe.

 

c Drs. B. van der Meer
Europees Expertisecentrum voor Veiligheid
p/a Hildebrandstraat 14
5242 GE Rosmalen
073-5217753/06-20406009
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.pesten.net 
www.expertisecentrumgeweld.nl