Hildebrandstraat 14 

5242 GE Rosmalen 

06-20406009 

073-5217753

b.vandermeer@home.nl

http://www.pesten.net

http://www.bobvandermeer.info

http://www.bullying.nl

 

header.jpg

Menu

Inloggen

Schoolmaatschappelijk werkende

Website pesten, geweld, psychosociale veiligheid voor school maatschappelijk werkenden

Op dit moment wordt gewerkt aan de website www.expertisecentrumgeweld.nl.
Het format van deze site is als volgt:

  • De belangenorganisatie van schoolmaatschappelijk werkenden inventariseert bij haar leden vragen over pesten, geweld, psychosociale veiligheid van leerlingen basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
  • Uit deze vragen worden de minimaal 20 en maximaal 50 meest gestelde vragen geselecteerd, die daaropvolgend in groepen van 10 worden beantwoord. Bij elke 10 vragen en antwoorden worden ze ter goedkeuring voorgelegd aan de koepel, waarna ze pas na goedkeuring van de belangenorganisatie op de site worden geplaatst.
  • De vragen en antwoorden kunnen worden ingezien, maar niet worden gedownload. Dit om te voorkomen dat ze worden uitgeprint en daarna een eigen, niet meer te controleren, leven gaan leiden.
  • Leden van de doelgroep hebben ieder een eigen inlogcode, loggen in en bestuderen de vragen en de antwoorden die met behulp van trefwoorden zowel op de vragen als de antwoorden op te vragen zijn, op welke manier de schoolmaatschappelijk werkenden zich op eenvoudige wijze kunnen professionaliseren.
  • De site wordt gemaakt en onderhouden door Europees Expertisecentrum voor Veiligheid (E2V2) in Rosmalen. Informatie hierover is te vinden in de rubriek CV op www.pesten.net.
  • Per vraag en antwoord betaalt iedere schoolmaatschappelijk werkende eenmalig een van te voren afgesproken bedrag, ex btw, welk bedrag iedere schoolmaatschappelijk werkende op een van de rekeningnummers van de koepel stort. Dit bedrag komt uit de professionaliseringsgelden van iedere schoolmaatschappelijk werkende.
  • Dit bedrag stelt mij in staat om niet alleen mijn werk te kunnen blijven doen, maar ook om mijn kennis te kunnen overdragen en op deze manier op eenvoudige wijze het pestprobleem mede te helpen oplossen.
  • Als tegenprestatie vloeit 20% van de inkomsten, in de vorm van gratis workshops en andere professionaliseringsactiviteiten voor schoolmaatschappelijk werkenden, weer naar de belangenorganisatie terug.

 

c Drs. B. van der Meer
Europees Expertisecentrum voor Veiligheid
p/a Hildebrandstraat 14
5242 GE Rosmalen
073-5217753/06-20406009
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.pesten.net 
www.expertisecentrumgeweld.nl